Március 15-re ajándék ötletekMagyarország nyitólapja
NyitólapAjándék ötletekTermékekOnline fotókidolgozásÁrlistaKosárMárcius 15-i hírek, ötletekKapcsolat

Kokárda avagy kókuszcsók március 15-re

Címkék - édesség, kokárda, kókuszcsók, március-15, recept
Különleges édesség március 15-re - Kokárda avagy kókuszcsók március 15-re
Különleges édesség március 15-re
Néhány napja láttam egy receptet, ami egyszerűségével is megfogott, no meg a kókuszosságával. Egy darabig eltartott, amíg sikerült időt szakítanom az elkészítésére, így nagyon közel került tavaszi nemzeti ünnepünk. A kettő összekapcsolódott a gondolataimban, és már csak egy lépés volt ennek az ehető kokárdának a megsütése.
Az alap receptnél csak a színezéssel, formázással bonyolultabb, de háromnegyed óra alatt kisütéssel, fényképezéssel együtt meg volt.

Hozzávalók:

1 doboz (= 2 tubus) sűrített tej, 2 dkg kókuszreszelék, piros és zöld ételfesték, zöld mandula aroma

A dobozos sűrített tej azért finomabb ehhez a recepthez, mert kevesebb benne a cukor, a tejhez képest. Ha olyan helyen vásárolunk kókuszreszeléket, ahol többféle is van, válasszuk a finomabb szemcsést. Ha nagyon sűrű a tej, a tálba kikaparva tegyük egy percre a mikróba, hogy folyósabbá váljék. Gondosan keverjük el benne a kókuszreszeléket, hogy mindenütt egyenletesen bevonja a szemcséit a tej. Ha így akarjuk formázni, kicsit több kókusz is kellhet bele, olyan gyurmaféle sűrűségű kell legyen. A felét tegyük félre.

A tálban maradt felét szorgosan keverve, cseppenként adjuk hozzá az ételfestéket. Nekem málna-piros nevű festékem volt, attól inkább rózsaszínű lett, mint piros, így egy pár csepp rumaromával sötétítettem rajta. Kézzel hengergessünk belőle vékony hurkákat, és hajtsuk karikába. A fehéren hagyott rész harmadát vegyül kel és tegyük félre. A nagyobbik részéből sodorjunk hasonló vastagságú hurkákat, mint a pirosból, és csináljunk a piros karikákba fehér karikákat. A maradék kókuszt zöld ételfestékkel és mandula aromával (utóbbit óvatosan adagoljuk, inkább kékre fest, mint zöldre) színezzük be.

Pici golyókat, pogácsákat formázva belőle, nyomjuk a karikák közepébe. A hurkák simuljanak egymáshoz, sütés közben nem sokat terül, nehogy végül szétessenek a kokárdáink. 150 fokos sütőben süssük, szárítsuk, kb. negyed órán át. 10 perc után gyakran nézzünk rá, nem kell barnulásig sütni, mert nem érvényesülnek a színei. A fölső kép még nyers állapotban készült. A sütés után halványodnak a színei.
Szólj hozzá a cikkhez - 0 hozzászólás - 2011-03-09 17:10:00
Ajánlott oldalak
Keresés   -   Válassz témakört a legördülő menü vagy az ikonok segítségével
Keresés
Hírek, érdekességek Március 15-re ajándékok  receptek Március 15-re tippek, ötletek Március 15-i sms-ek  versek, énekek, dalszövegek
Szólj hozzá
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, most könnyen és gyorsan megteheted.
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás - legyél Te az első
SimultanOnline